GstarCAD újdonságok

Megjelent a GstarCAD legújabb verziója!

Mik az újdonságok?

1. Lehetséges a beállítások migrálása, emellett egyéni felhasználói beállítások importálásának és exportálásának a lehetősége. A tervezőprogram előnyben részesíti az olyan egyéni beállításokat, mint felhasználói profil, CUI, vonaltípus és sraffozás. Mindezek együttesen könnyen áthozhatók a 2021-es verzióra.

2. A Point cloud (pont felhő) segítségével beszúrhatunk pontfelhő referenciát, elfogadhatnak RGB- szkennelési színeket és objektum színeket a pontfelhő-adatok megjelenítésére.

3. A GstarCAD 2021 tervezőszoftver új gyorsmérési funkciót támogat a RAPIDDIST paranccsal, mely gyorsan mér távolságot, szöget a kétdimenziós objektumok között az x és y tengely mentén. Mindehhez csak a kurzor mozgatására van szükség.

4. 3D SOLID és SURFACE a GstarCAD 2021 új parancsa nagymértékben optimalizálják a 3D-s funkcionalitását.

5. A program támogatja a 3D SURFOFFSET parancsot, mellyel lehetőség nyílik párhuzamos felületek létrehozására egy megadott helyen.

6. 3D POLYSOLID paranccsal közvetlenül vagy a meglévő vonalláncok kiválasztásával fal alakú háromdimenziós szilárdtestet hoznak létre. Ugyanolyan módon kell létrehozni, mint egy vonalláncot, folyamatos egyenesekkel és ívelt szakaszokkal..

7. 3D PLANESURF parancsot is támogatja a GstarCAD 2021, mely lehetőséget nyújt sík felület létrehozására kiválasztással.

8. A GstarCAD 2021 3D átalakító parancsaival a megfelelő objektumok hálóvá, 3D felületté alakíthatók.( 3D CONVTONURBS)

9. Az eszközpaletta lehetővé teszi, hogy egy eszközt hozzáadhassanak egy meglévő sraffozási minta alapján. Csak behúzzuk a meghatározott méretarányú sraffozási objektumot az eszköztárba.

10. Mtext szerkesztő  funkció. A tervezőszoftver GstarCAD 2021 továbbfejlesztette a bekezdéses szövegszerkesztő alkalmazást, ami lehetővé teszi a szöveg számozását, továbbá sorok hozzáadását és törlését a kiválasztott szöveghez a bekezdéses szövegszerkesztő alkalmazásban.

 

A bejegyzés kategóriája: Programok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.